Conferința Națională SȘIR, 16 noiembrie 2019, București – noua conducere a SȘIR

Conferința Națională SȘIR, 16 noiembrie 2019, București – noua conducere a SȘIR

Astăzi, 16 noiembrie 2019, a avut loc la București Conferința Națională a Societății de Științe Istorice din România (SȘIR). La această conferință au fost prezenți peste 50 de participanți din cele peste 30 de filiale ale SȘIR.

În deschiderea conferinței au luat cuvântul pentru a adresa un mesaj de salut: domnul profesor Ioan Opriș, prodecan al Facultății de Istorie (Universitatea din București), domnul academician Răzvan Theodorescu, vicepreședinte al Academiei Române și domnul Dorin Matei, redactor șef al revistei „Magazin istoric”.

A urmat prezentarea Raportului Biroului Național Executiv al SȘIR cu privire la mandatul 2015-2019 de către domnul profesor Bogdan Murgescu, președintele SȘIR și a Raportului Comisiei de Cenzori a SȘIR cu privire la activitatea financiară din aceeași perioadă, de către doamna profesor Ana Manea, membru în Comisia de Cenzori.

După prezentarea celor două rapoarte s-a trecut la dezbaterea și votarea propunerilor de modificare a Statutului SȘIR, urmate de alegerile pentru noua conducere a SȘIR.

Este acum momentul să facem câteva mențiuni importante.

În primul rând, adresăm mulțumiri tuturor participanților din țară care și-au rezervat din timpul lor și au făcut eforturi pentru a lua parte la Conferința Națională a SȘIR. Am apreciat și modul în care s-au implicat în dezbaterile privitoare la modificarea Statutului SȘIR. Prezența în număr mare și implicarea tuturor constituie premise solide pentru o activitate și mai bună pe viitor a SȘIR.

În al doilea rând, se cuvine să mulțumim domnului profesor Bogdan Murgescu pentru modul în care a condus SȘIR în calitate de președinte timp de două mandate, care fără îndoială că vor rămâne de referință în istoria SȘIR. Timpul, munca și energia depuse în activitatea din SȘIR de domnul profesor Murgescu au influențat pozitiv și pe ceilalți membri ai conducerii SȘIR, dar și în teritoriu, pe membrii filialelor. De asemenea, mulțumiri și echipei dumnealui.

În al treilea rând, felicitări noii conduceri a SȘIR care a fost aleasă cu ocazia acestei Conferințe Naționale, și în special domnului profesor Alexandru Barnea, noul președinte al Societății de Științe Istorice din România. Iată mai jos și pe ceilalți membri în conducerea SȘIR:

Prim-vicepreședinte al Societății de Științe Istorice din România

Carol Căpiță

Secretar General al Societății de Științe Istorice din România

Bogdan Teodorescu

Secretar Trezorier al Societății de Științe Istorice din România

Angela Mihaela Bălan

Vicepreședinți ai Societății de Științe Istorice din România

Dorina Nichifor

Andrei Florin Sora

Dorin Stănescu

Dumitru Traian Tomoni

Membri ai Biroului Național Executiv al Societății de Științe Istorice din România

Iulia-Cristina Bulacu

Sebastian-Dragoș Bunghez

Paul Dominte

Maria-Cristina Ilincuța

Valentin Maier

Mariana-Ioana Sechereș

Gabriel Stan

Membri ai Comisiei de Cenzori

Ana Manea

Mirela Rotaru

Tudor Iancu

Mulțumim Facultății de Istorie (Universitatea din București) și Asociației Studenților la Istorie „Dacia” pentru găzduire și sprijinul acordat.

Mulțumim membrilor din Comitetul de Organizare și în primul rând domnului profesor Andrei Florin Sora pentru coordonarea întregii echipe, pe care o amintim în cele ce urmează:

Ștefan-Marius Deaconu

Valentin Maier

Ionuț Mircea Marcu

Andreea Miță

Maria Munteanu

Cristi Pogonici

Ioana Rieber

Vasile Sandor

Dorin Stănescu

Dănuț Vasile

Marian Vișan

Sorin Vlaic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *