In memoriam Gheorghe Râncu (1957-2020)

In memoriam Gheorghe Râncu (1957-2020)

Conducerea SȘIR anunță cu adâncă tristețe trecerea la cele veșnice, în dimineața zilei de 28 ianuarie 2020, a profesorului dr. Gheorghe Râncu, președintele Filialei Câmpina a SȘIR. Deși a trăit doar 63 de ani, viața colegului nostru s-a desfășurat în totul sub semnul excelenței. A fost student strălucit și șef de promoție al Facultății de Istorie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, mai apoi doctor în istorie cu o teză despre Grigore Gafencu, întemeiată pentru prima oară pe arhiva familiei marelui diplomat.

Repartizat la Câmpina, a fost profesor cu rezultate remarcabile la catedră, director de școală vreme de mai mulți ani, metodist al Inspectoratului Școlar Prahova și nu în ultimul rând președintele Filialei Câmpina a SȘIR. În toate aceste situații a probat calități deosebite în totul dăruite studiului și predării istoriei. În cele 2 mandate (2011-2015, 2015-2019) în care a fost membru al Biroului Național Executiv al SȘIR, prezența sa printre noi a fost o garanție de seriozitate, echilibru și devoțiune față de binele colectiv.

Admirat de colegi și apreciat de elevii săi, profesorul Gheorghe Râncu va rămâne în amintirea noastră drept o personalitate exemplară, o sursă perpetuă de inspirație și un model pentru toți cei care l-au cunoscut.

Categories: Anunțuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *