Candidaturile la funcțiile de conducere ale SȘIR

Candidaturile la funcțiile de conducere ale SȘIR

În urma decesului prof. dr. Alexandru Barnea, funcția de președinte al Societății de Științe Istorice din România (SȘIR) a devenit vacantă. În aceste condiții, și în acord cu articolul 13 al Statutului SȘIR privind alegerea președintelui Societății de Științe Istorice din România și a oricărei alte funcții vacantate prin promovarea titularului, precum și cu cele stabilite în ședința Biroului Național Executiv din 4 iulie 2020, până la 27 iulie 2020 au fost primite următoarele candidaturi (pot fi consultate CV-urile):

  • Pentru funcția de președinte SȘIR (vacantă prin decesul prof. dr. Alexandru Barnea) – prof. dr. Carol CĂPIȚĂ (candidatură însoțită de e-mail-uri de susținere transmise de 134 membri SȘIR din 21 filiale).
  • Pentru funcția de prim-vicepreședinte SȘIR (posibil vacantă dacă prof. dr. Carol CĂPIȚĂ este ales președinte SȘIR) – prof. dr. Sorin Liviu DAMEAN (candidatură însoțită de e-mail-uri de susținere transmise de 58 membri SȘIR din 12 filiale) și conf. dr. Andrei Florin SORA (candidatură însoțită de e-mail-uri de susținere transmise de 108 membri SȘIR din 23 filiale).
  • Pentru funcția de vicepreședinte SȘIR (posibil vacantă dacă conf. dr. Andrei Florin SORA este ales prim-vicepreședinte SȘIR) – prof. dr. Nicu POHOAȚĂ* și prof. dr. Ana PREDA TUDOR.

Alegerile pentru funcțiile SȘIR se vor desfășura în cadrul Consiliului Național al SȘIR, care va avea loc la Buzău, în zilele de 27-28 august 2020.

*CV retras la cerere, ulterior candidaturii.

Categories: Anunțuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *