eTwinning: seminar online oferit de Euroclio pentru folosirea Historiana și Europeana Collections

eTwinning: seminar online oferit de Euroclio pentru folosirea Historiana și Europeana Collections

Europeana Collections reunește numeroase resurse educative (peste 54 de milioane!) disponibile gratuit online, însoțite de informații pentru a le integra la clasă. Toate aceste exponate din acest muzeu virtual sunt strânse din biblioteci, arhive, galerii de artă și muzee din întreaga Europă.

Sub deviza „Your portal to the past”, Historiana este un instrument educativ online, potrivit pentru cei care doresc să descopere istoria, în principal europeană, dintr-o perspectivă comparativă. Poate fi un adjuvant foarte bun pentru manualul de istorie, șlefuind gândirea critică, dar și competențele digitale și nu numai. Astfel, Historiana poate avea un rol important în pregătirea unui elev sau student pentru cerințele societății de astăzi.

eTwinning își propune să devină o platformă pentru a servi profesorilor, bibliotecarilor, arhiviștilor și nu numai în a putea comunica mult mai bine rezultatul muncii lor celor interesați. Pe data de 25 iunie 2018 va avea loc un seminar online la care poate lua parte oricine este interesat (trebuie făcut în prealabil un cont gratuit/înregistrare pe site-ul eTwinning) și în care se va învăța cum pot fi folosite Europeana Collections și Historiana cu maximum de profit cognitiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *