In memoriam Vintilă Purnichi

In memoriam Vintilă Purnichi

SSIR anunță cu adâncă tristețe moartea profesorului Vintilă Purnichi, președintele filialei noastre de la Câmpulung.

Născut în urmă cu 75 de ani la Cetățeni în județul Argeș, a absolvit cursurile Facultății de Istorie și ulterior, vreme de peste 30 de ani a fost încadrat în învățământul preuniversitar. A intrat în SSIR la începutul anilor 1970 și s-a remarcat imediat. Avea să o facă cu prisosință cu deosebire în ultimii ani când a reînființat în 2006 Filiala SSIR de la Câmpulung.

Calitățile sale organizatorice, dar și interesul pentru cercectarea științifică și activitatea didactică l-au caracterizat până la sfârșit.

La Câmpulung, SSIR a avut cei mai mulți membri, simpozioane și reuniuni profesionale de calitate și chiar o revistă pe care Vintilă Purnichi nu a ezitat să o tipărească pe cheltuiala sa.

În viața de fiecare zi atrăgea jovialitatea sa precum și puterea de a încheia chiar și o conversație decent contradictorie cu zâmbetul pe buze.

Era interesat de tot ce i se părea nou și își nota scrupulos orice informație aflată la școlile noastre de vară pentru ca mai apoi, luxuriantele sale descrieri din SAI să te ajute să redescoperi, deși participai alături de el, o activitate ale cărui înțelesuri deveneau evidente abia acum. Altfel, el a trăit ducând la capăt o misiune și felul în care și-a îndeplinit îndatoririle a dovedit-o cu prisosință.

Pentru SSIR dispariția sa este o mare pierdere. Amintirea dedicației sale și a energiei depuse pentru activitatea Societății rămân o prețioasă sursă de inspirație pentru prezent și mai cu seamă pentru viitor.

Bogdan Teodorescu, secretar general al SSIR

Categories: Anunțuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *