A XXVI-a Conferinţă Anuală ISHA (International Students of History Association), București, 24-30 aprilie 2015

A XXVI-a Conferinţă Anuală ISHA (International Students of History Association), București, 24-30 aprilie 2015

Asociația Studenților la Istorie „Dacia”, în colaborare cu Facultatea de Istorie şi Universitatea din Bucureşti, organizează în perioada 24-30 aprilie 2015 cea de-a XXVI-a Conferinţă Anuală ISHA (International Students of History Association), cu tema Local vs. Global. A transnational perspective on history.

Site-ul conferinței aici: http://isha.asid-ub.ro/

Evenimentul va reuni 100 de studenţi pasionaţi de istorie din cele mai importante centre universitare din Europa. Conferinţa este structurată pe două paliere: academic şi cultural. Cele nouă workshop-uri tematice, moderate de profesori sau doctoranzi ai Facultăţii de Istorie, vor oferi un cadru propice dezbaterilor ştiinţifice pe subiecte precum multiculturalitatea, globalizarea, artă, fenomenul de migraţie, ideologii politice, relaţii internaţionale. Programul cultural, ce va fi compus din trasee ghidate care vor cuprinde cele mai importante obiective turistice din Bucureşti, dar şi o excursie în Sinaia-Braşov, va facilita schimbul intercultural şi va contribui la promovarea valorilor şi tradiţiilor româneşti la nivel internaţional.

***

Asociația Studenților la Istorie „Dacia” (A.S.I.D.) este singura asociaţie reprezentativă a studenţilor Facultăţii de Istorie din Universitatea din Bucureşti, care din 2005 promovează voluntariatul, susţine iniţiativele şi dezvoltarea într-un cadru cultural, social şi sportiv activ. În august 2010 am înfiinţat secţiunea ISHA Bucharest, singura filială din România a International Students of History Association. ISHA București este unul dintre cei mai importanți membri, organizând în cei patru ani de afiliere al treilea eveniment de impact în mediul academic de profil.

***

ASID – UB

Bd. Regina Elisabeta 4-12, sector 5, Bucureşti

 Email: office@asid-ub.ro / web: www.asid-ub.ro

Categories: Anunțuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *