Conferința „Istorie și istorici la Universitatea din București”, 20-21 noiembrie 2014

Conferința „Istorie și istorici la Universitatea din București”, 20-21 noiembrie 2014

Facultatea de Istorie a Universității din București, în parteneriat cu Societatea de Științe Istorice din România, organizează în datele de 20-21 noiembrie 2014 : Conferința Istorie și istorici la Universitatea din București – dimensiuni instituționale – proiecte intelectuale – secolele XIX-XXI.

Încă de la crearea sa în anul 1864, Universitatea din București a reprezentat un factor instituțional decisiv în conturarea spiritului public din România, a dezbaterilor intelectuale ce au condus la formarea modernității românești. Disciplină științifică cu un puternic impact și cu o semnificativă determinare ideologică, istoria a reprezentat, alături de literatură și filozofie, un spațiu al configurării noii culturi politice românești.
Manifestarea va aduce în atenția specialiștilor o serie de probleme legate de locul și rolul Universității din București în dezvoltarea cunoașterii istorice, în formarea și pregatirea specialiștilor în domeniu, în constituirea câmpului istoriografic românesc.
La conferință participă cadre didactice universitare, cercetători, arhivisti, muzeografi si doctoranzi din București si din alte centre universitare.

Accesați aici Programul Conferintei

Categories: Alte activități

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *