Consiliul Național al SȘIR, Târgu Jiu, 25 mai 2013

Consiliul Național al SȘIR, Târgu Jiu, 25 mai 2013

Anul acesta, Consiliul Național al Societății de Științe Istorice din România se va desfășura la Târgu Jiu în zilele de 24-25 mai. Lucrările vor fi găzduite de Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” din localitate. Principalii organizatori sunt prof. Gheorghe Nichifor și prof. Andrei Popete, reprezentanți ai filialei Gorj a SSIR.

Pe ordinea de zi a Consiliului Național (25 mai, ora 9:30) se vor afla: dezbaterea „De ce istoria în școală?” și rapoartele de activitate ale filialelor.

În ziua de 25 mai 2013 s-a desfășurat la Târgu Jiu reuniunea Consiliului Național al Societății de Științe Istorice din România, la care au participat membrii Biroului Național Executiv, ai Comisiei de Cenzori și reprezentanții a 19 filiale. Potrivit ordinii de zi anunțate, a fost dezbătută problema rolului și locului istoriei în școală, în legătură cu care a fost adoptată o rezoluție.
Președinții filialelor au informat cu privire la activitățile din organizațiile lor, au semnalat unele deficiențe și au propus modalități de ameliorare. A fost prezentat, de asemenea, raportul anual al Comisiei de Cenzori, care a remarcat o creștere semnificativă a veniturilor SSIR.
Consiliul Național a aprobat organizarea la Cluj, în cooperare cu Universitatea „Babeș-Bolyai”, în zilele 22-28 iulie 2013, a Școlii de Vară Predarea istoriei şi modelarea identităţilor multiple ale tinerilor europeni la începutul secolului XXI.

Foto: http://ssirgorj.wordpress.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *