Revista „Tezaur”, noiembrie 2012

Revista „Tezaur”, noiembrie 2012

„Tezaur”, revista SSIR – filiala Buzău, anul 7, nr. 11, noiembrie 2012

.

Prezentăm pentru prima oară, între atâtea cărți, și o revistă, pentru că ni se pare a fi una dintre cele mai prestigioase prin conținut, longevitate și frecvența aparițiilor. Să tipărești vreme de 7 ani unsprezece numere într-o capitală de județ nu este la îndemâna oricui.

O asemenea performanță este accesibilă doar acelora care au un proiect ambițios: să descopere resursele materiale și umane necesare pentru a duce la capăt o asemenea lucrare, să se bucure de reușita de azi, dar să știe precis cum ar putea să o asigure și mâine. În rest, numărul pe care îl recomandăm este alcătuit, ca și precedentele, din trei secțiuni: istorie buzoiană, istorie națională și didactică.

Este scrisă în totalitate de profesori universitari și arhiviști (unii cu titluri doctorale) și se adresează în general iubitorilor de istorie și în special colegilor noștri de la catedră. Un succint buletin informativ dă seamă de activitatea filialei locale, în ultimii cinci ani, cu multe reușite în planul cercetării științifice și didactice.

Lucrare colectivă, ca toate revistele, și „Tezaur” are un redactor șef nimeni altul decât profesorul Relu Stoica, ce de 20 de ani îndrumă și conduce cu competență și tenacitate filiala Buzău a Societății de Științe Istorice din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *