us English

Candidaturile la funcțiile de conducere ale SȘIR

august 3rd, 2020 | Postat in Uncategorized

În urma decesului prof. dr. Alexandru Barnea, funcția de președinte al Societății de Științe Istorice din România (SȘIR) a devenit vacantă. În aceste condiții, și în acord cu articolul 13 al Statutului SȘIR privind alegerea președintelui Societății de Științe Istorice din România și a oricărei alte funcții vacantate prin promovarea titularului, precum și cu cele stabilite în ședința Biroului Național Executiv din 4 iulie 2020, până la 27 iulie 2020 au fost primite următoarele candidaturi (pot fi consultate CV-urile):

  • Pentru funcția de președinte SȘIR (vacantă prin decesul prof. dr. Alexandru Barnea) – prof. dr. Carol CĂPIȚĂ (candidatură însoțită de e-mail-uri de susținere transmise de 134 membri SȘIR din 21 filiale).

 

  • Pentru funcția de prim-vicepreședinte SȘIR (posibil vacantă dacă prof. dr. Carol CĂPIȚĂ este ales președinte SȘIR) – prof. dr. Sorin Liviu DAMEAN (candidatură însoțită de e-mail-uri de susținere transmise de 58 membri SȘIR din 12 filiale) și conf. dr. Andrei Florin SORA (candidatură însoțită de e-mail-uri de susținere transmise de 108 membri SȘIR din 23 filiale).

 

  • Pentru funcția de vicepreședinte SȘIR (posibil vacantă dacă conf. dr. Andrei Florin SORA este ales prim-vicepreședinte SȘIR) – prof. dr. Nicu POHOAȚĂ* și prof. dr. Ana PREDA TUDOR.

Alegerile pentru funcțiile SȘIR se vor desfășura în cadrul Consiliului Național al SȘIR, care va avea loc la Buzău, în zilele de 27-28 august 2020.

*CV retras la cerere, ulterior candidaturii.

Lasă un răspuns