us English

In memoriam Mihai Cotenescu

septembrie 13th, 2017 | Postat in Comemorări

Conducerea SȘIR anunță consternată dispariția colegului și prietenului nostru Mihai Cotenescu, președintele Filialei SȘIR Călărași.

Personalitate de incontestabilă ținută intelectuală el a fost un cercetător aplicat al istoriei locale și un profesor dăruit, calități care au dat vieții sale un caracter de excepție. Paralel cu cariera profesională, Mihai Cotenescu a urmat un lung cursus honorum în SȘIR, unde a intrat la 23 de ani și a activat până la sfârșitul vieții. Un atașament deplin pentru valorile organizației noastre și o muncă stăruitoare au avut drept rezultat așezarea filialei din Călărași într-o poziție de întâietate cu rezultate de excepție. Aici s-au desfășurat o ședință a Consiliului Național în 2006 și o Școală de Vară în 2010 precum și alte activități științifice și tot aici, prin strădania sa, a fost dusă la capăt monografia localității Călărași într-o primă ediție în 2002, revăzută și adăugită ulterior.

Peste toate aceste împliniri, colegul nostru era o persoană jovială, îndrăgostită de viață și bucuroasă că o poate trăi, generoasă și îndatorată tuturor, prieteni devotați întotdeauna gata să vindece o rană a sufletului sau să aducă liniștea sau pacea cu o vorbă bine aleasă.

Ni-l amintim mai cu seamă cei ce i-am fost alături în iulie la Școala de Vară din Târgu Mureș al cărui animator a fost aproape tot timpul. Dialogurile sale cu conferențiarii, comentariile spumoase la un răspuns sau altul sau propriile sale intervenții arătau un profesionist al istoriei în mare formă.

Apoi la sfârșit s-a întâmplat să primească și o răsplată: Diploma de Excelență a SȘIR pentru o activitate neobosită întinsă pe lungimea unei jumătăți de secol.

Așa o să rămână în memoria noastră, mulțumit că i-a fost apreciată lucrarea de o viață, o lumină în lumina orbitoare a unei zile de vară!

Bogdan Teodorescu, secretar general al SȘIR

Lasă un răspuns