us English

Școala de Vară a SȘIR – 2014

iunie 4th, 2014 | Postat in Scoala de Vara

ȘCOALA DE VARĂ A Societății de Științe Istorice din România

Primul Război Mondial.

Experiențe istorice şi “lecţii” pentru azi

Galați, 28 iulie – 2 august 2014

Participanți: 50 membri ai SȘIR din țară și 20 din Galați (cadre didactice din învățământul gimnazial și liceal, doctoranzi, masteranzi, muzeografi, arhiviști etc.).
Școala de vară va fi recunoscută ca activitate de perfecționare pentru profesorii din învățământul preuniversitar, iar participanții vor beneficia de 10 credite.
Taxa de participare va fi de 500 de lei (acoperă cazare 7 nopți, 3 mese/zi, mape & hand-out-uri, activitățile incluse în program; nu se acoperă: transportul participanților până la/de la Galați). Suma se va depune prin transfer bancar în contul Societății de Științe Istorice din România, IBAN RO36RNCB0076029411430001, cu mențiunea „taxă de participare la Cursurile de Vară ale SȘIR (Galați, 28 iulie 2014) pentru dl./dna. ……………., membru al filialei ………. a SȘIR”; copia documentului de certificare a depunerii sumei (sau a viramentului bancar) va fi transmisă prin e-mail în formă scanată pe adresa secretariat@ssir.ro, iar Secretariatul va confirma prin e-mail înregistrarea participării în limita numărului de 50 de locuri rezervate pentru membrii Societății de Științe Istorice din România. Data limită pentru plata taxei de participare este 15 iulie 2014.
Membrii filialelor Brăila și Galați ale Societății de Științe Istorice din România, care nu au nevoie de cazare, vor fi scutiți de taxa de participare, urmând să achite doar contravaloarea cheltuielilor directe ce le-ar reveni (acces la diverse obiective în timpul excursiilor, masa etc.).
Participanții vor fi contactați după 15 iulie 2014 pentru a se pune la punct primirea lor în ziua de 27 iulie 2014.

BURSE

Câștigătorii burselor SȘIR pentru Școala de Vară sunt:

  • Oana Neferu – Liceul Tehnologic Auto, Câmpulung-Mușcel, jud. Argeș
  • Liviu Moise – Școala Gimnazială nr. 1 Unirea, jud. Călărași

Societatea de Științe Istorice din România va oferi 2 burse care vor consta în participarea gratuită la Școala de Vară (subvenție de 500 de lei, acoperind cazarea, masa și activitățile propriu-zise) și care vor fi acordate unui profesor din învățământul gimnazial și unui profesor din învățământul liceal, în urma unui concurs. Candidații trebuie să fie profesori de istorie din învățământul preuniversitar, cu vârsta sub 35 de ani și să aibă la data depunerii dosarului calitatea de membri cotizanți ai SȘIR. Dosarul de candidat trebuie să fie trimis pe adresa de e-mail secretariat@ssir.ro până la data de 5 iulie 2014 și să conțină:
• CV (inclusiv lista publicațiilor și realizărilor profesionale, dacă este cazul);
• recomandare a unuia dintre membrii conducerii filialei SȘIR din care face parte;
• scrisoare de intenție/motivație.
După selecția dosarelor, finaliștii vor fi contactați telefonic, pentru un scurt interviu.

Pentru detalii - click aici pentru pdf

Lasă un răspuns